Onze tandartsbehandelingen

Tijdens de controle onderzoeken onze tandartsen de gezondheid van jouw gebit. Zo kunnen we problemen op tijd ontdekken en vervelende behandelingen of hoge kosten voorkomen. Bij (pijn)klachten bieden we de zorg die op dat moment nodig is. Ons doel is dat je gebit ook in de toekomst gezond en sterk blijft.

Regelmatige controles

Over het algemeen adviseren we om je gebit ieder half jaar te laten controleren. Wat doet een tandarts tijdens de controle?

Bitewings en andere foto’s

Als de conditie van je gebit niet met het blote oog is te zien, kiezen we in sommige gevallen voor een röntgenfoto. Hierop is de stand van wortels te zien en de gezondheid van het kaakbot. Met deze foto’s onderzoeken we ook (beginnende) gaatjes.

Voor het maken van een röntgenfoto richt de tandarts het apparaat op (een deel van) je gebit. Tijdens het inschakelen komt er kort röntgenstraling uit het apparaat. De straling wordt opgevangen en maakt het weefsel zichtbaar op röntgenfoto.

Je kunt bij ons terecht

De meeste behandeling doen we zelf, gewoon bij ons in de praktijk. Onze tandartsen zijn verantwoordelijk voor het herstellen van gaatjes, vullingen, pijnbehandeling, kroon- en brugwerk en het aanmeten van protheses.

Voor speciale behandelingen zoals chirurgie of orthodontie verwijzen we je door naar een expert. Wij kennen de weg in de regio, zodat je snel bij de juiste specialist terecht kunt.

 

 

Leuk je te ontmoeten!